06-88-422-298 veszprem@omvk.hu

Vadászkamarai Esték Várpalota 2012

Ismét nagy érdeklődés mellett zajlott a Veszprém Megyei Vadászkamara hagyományos megyei vadászati fóruma, amelynek ezúttal a várpalotai Thury-vár biztosított patinás otthont. Nem csak a helyszín miatt volt emelkedett a hangulat, hanem a magas színvonalú előadások...

Vadgazdálkodási bizottsági ülés

A Veszprém megyei Vadászkamara vadgazdálkodási bizottsága Magyargencsen tartotta kihelyezett ülését, ahol tájékoztató hangzott el a 2011/2012-es év vadgazdálkodásáról. Veszprém megyében a 2011/2012 évben 62 egység volt jogosult vadgazdálkodói tevékenységre. A...

Életfa Emlékplakett

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, március 15. alkalmából  rendezendő minisztériumi  ünnepségen az Életfa Emlékplakett  Ezüst fokozata kitüntetést adományozták Czebei Sándornak, a Balatonfelvidéki Erdő és Fagazdaság (a Bakonyerdő Zrt. jogelődje)...

Vörösboros aszalt szilvával töltött vaddisznó szűzpecsenye

Hozzávalók: 1 db vaddisznószűz, 5 dkg aszalt szilva, 2 dl száraz vörös bor, só, bors, mustár, 10 dkg bacon szalonna. Elkészítés: A vaddisznó szüzet megtisztítjuk, lehártyázzuk, felszúrjuk keskeny pengéjű késsel. Az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A húst...

Nyárson sült vaddisznó

Hozzávalók: 1 db 20-25 kg-os vaddisznó süldő, só, bors, köménymag, kakukkfű, világos sör, fokhagyma Elkészítés:  A konyhakész süldőt ízlés szerint fűszerezzük, majd tölgy- vagy bükkfa parázsra helyezzük. 4 és fél – 5 órán keresztül sütjük és közben forgatjuk. A sütés...