06-88-422-298 veszprem@omvk.hu

Hozzávalók: 1 db hátsó vaddisznó csülök, só, bors, őrölt kömény, kakukkfű, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, zsír

Elkészítése: A lehártyázott, megtisztított csülköt forró olajban előpirítjuk. Fűszerezzük, majd hőálló edénybe helyezzük. A fokhagymát és a négybe vágott vöröshagymát mellé tesszük, majd egy kis vizet öntünk alá. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük és 160-180 fokon 1-1,5 óráig pároljuk.

Félbevágott, olajban kisütött krumplit ajánlunk hozzá. A csülök mellé a sült vöröshagymát is feltálalhatjuk. Sört vagy száraz vörösbort ajánlunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

Pálffy László receptje