06-88-422-298 veszprem@omvk.hu
Oldal kiválasztása

Hozzávalók: vaddisznó süldő oldalas, só, bors, köménymag, vöröshagyma, fokhagyma

Töltelékhez: szegfűgomba, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem zöld, kakukkfű, tojás, zsemle, só, bors

Elkészítés: A vaddisznó oldalast kicsontozzuk, figyeljünk rá, nehogy kivágjuk a húst.

A töltelék elkészítése: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, zsíron megdinszteljük, a mosott és tisztított gombát és a fűszereket a hagymához adjuk. Összepároljuk, amikor kihűlt a beáztatott és kinyomkodott zsömlével és a tojással összekeverjük, ha kell, még fűszerezzük. Közepesen lágy masszát kapunk.

A kicsontozott oldalast kiterítjük, a tölteléket rákenjük és feltekerjük, konyhai kötözőspárgával a feltekert oldalast megkötjük, ügyelve arra, hogy ne legyen túl szoros, se túl laza. Kizsírozott tepsibe helyezzük, sóval, borssal, köménnyel bedörzsöljük, egy kis vizet öntünk alá. Alufóliával betakarjuk, 180 fokon sütőben tesszük. Másfél-két órán keresztül süssük, ha megpuhult a fóliát levéve 15-20 perc alatt süssük pirosra. Néha locsolgatni kell a szaftjával (egybe lehet sütni az oldalassal is). Ha elkészült, letakarva 5-10 percig pihentessük, utána éles késsel szeletelni tudjuk.

Köretnek sült burgonyát és sült hagymát ajánlok.

Száraz minőségi vörösbort kínáljunk hozzá!

Pálffy László receptje